Amanida tèbia d’escarola amb verdures crues
Tipus de plat: AmanidesCuina: MediterràniaDificultat: MitjanaUna amanida sana i consistent que gairebé pot cobrir un àpat complet.
Ingredients
1 escarola
100 g de cansalada viada
8 grans d’all
4 ous
1 ceba tendra
1/2 carbassó
1 taronja
Oli d’oliva verge extra
Vinagre
Sal
Pebre negre
Elaboració
- Rentar i desfullar l’escarola. Escórrer bé i reservar.
- Pelar i tallar la ceba a juliana molt fina.
- Tallar la cansalada a bastons petits.
- En un cassó coure els ous amb un grapat de sal, durant 10 minuts. Refredar i pelar.
- Tallar els ous a quarts. Tallar també el carbassó (cru) a rodanxes molt fines, reservar.
- Pelar la taronja amb ganivet i extreure tota la part blanca. Treure tots els grills. Reservar.
- En una paella amb un raig d’oli, daurar la cansalada a foc mig. Un cop estigui ben daurada, escórrer-la.
- A la mateixa paella, treure l’excés de greix i afegir oli net si és necessari. Afegir els alls tallats a làmines. Fregir-los a foc suau partint de l’oli fred.
- Apartar la paella del foc un cop els alls estan daurats i afegir un raig de vinagre procurant que faci un bull i que no esquitxi.
- Posar l’escarola en un plat, afegiu la ceba, l’ou dur, el carbassó i la cansalada.
- Salpebrar al gust. Acabar amb els grills de taronja i salsar amb la vinagreta d’all procurant que hi hagi trossos d’all a l’amanida.