Ànec amb fruits secs

Ingredients

  • 1 ànec trossejat a quarts

  • 2 cebes

  • 2 pastanagues tallades

  • 2 porros tallats a rodanxes petites

  • Un manat d’herbes (canyella, llorer, farigola, romaní, sajolida)

  • 1 copa de brandi

  • Oli d’oliva verge extra

  • Sal

  • Pebre negre

  • Per a la picada
  • 1 gra d’all

  • Un grapadet de fruits secs torrats

  • 3 carquinyolis

Elaboració

  • Escalfar una cassola amb un bon raig d’oli. Salpebrar l’ànec.
  • Daurar la carn. Reservar l’ànec i retirar l’excés de greix si és necessari.
  • Pelar i picar la ceba. Netejar i tallar el porro a rodelles fines i les pastanagues a trossets.
  • A la mateixa cassola que s’ha daurat la carn, afegir les cebes, les pastanagues i els porros, i quan estigui tot ben enrossit, afegir el tomàquet.
  • Un cop tot estigui ben sofregit, tornar a afegir l’ànec a la cassola i tot seguit, el brandi, remenar tot plegat i deixar reduir.
  • Posar aigua fins que ho cobreixi tot i les herbes aromàtiques.
  • Tapar i deixar coure lentament.
  • Per fer la picada
  • Pelar els fruits secs i afegir al morter amb els carquinyolis i l’all pelat. Picar fins aconseguir un pasta amb tots els ingredients integrats.
  • Quan faltin 10 minuts, aproximadament, per acabar la cocció posar a punt de sal, pebre i afegir la meitat de la picada. Remenar i treure del foc.
  • Servir l’ànec banyat amb la salsa i la resta de la picada pel damunt.
Ànec amb fruits secs