Ànec amb fruits secs
Ingredients
1 ànec trossejat a quarts
2 cebes
2 pastanagues tallades
2 porros tallats a rodanxes petites
Un manat d’herbes (canyella, llorer, farigola, romaní, sajolida)
1 copa de brandi
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
- Per a la picada
1 gra d’all
Un grapadet de fruits secs torrats
3 carquinyolis
Elaboració
- Escalfar una cassola amb un bon raig d’oli. Salpebrar l’ànec.
- Daurar la carn. Reservar l’ànec i retirar l’excés de greix si és necessari.
- Pelar i picar la ceba. Netejar i tallar el porro a rodelles fines i les pastanagues a trossets.
- A la mateixa cassola que s’ha daurat la carn, afegir les cebes, les pastanagues i els porros, i quan estigui tot ben enrossit, afegir el tomàquet.
- Un cop tot estigui ben sofregit, tornar a afegir l’ànec a la cassola i tot seguit, el brandi, remenar tot plegat i deixar reduir.
- Posar aigua fins que ho cobreixi tot i les herbes aromàtiques.
- Tapar i deixar coure lentament.
- Per fer la picada
- Pelar els fruits secs i afegir al morter amb els carquinyolis i l’all pelat. Picar fins aconseguir un pasta amb tots els ingredients integrats.
- Quan faltin 10 minuts, aproximadament, per acabar la cocció posar a punt de sal, pebre i afegir la meitat de la picada. Remenar i treure del foc.
- Servir l’ànec banyat amb la salsa i la resta de la picada pel damunt.