Arròs de la Cooperativa
Tipus de plat: PrincipalCuina: MediterràniaDificultat: MitjanaVideo
Ingredients
200 g d’arròs
50 g de fesols vermells
1 ceba
¼ de col
Un tros de coliflor
Un tros de bròquil
1 nap petit
1 gra d’all
2 carxofes
1 L de brou vegetal
80 g de cansalada curada
Allioli
1 nyora
Julivert trinxat
Pebre vermell dolç
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
Elaboració
- Tallar la cansalada a daus petits.
- Hidratar la nyora amb aigua tèbia. En una cassola amb oli, fregir la cansalada fins que quedi daurada.
- Pelar i trinxar la ceba i l’all. Reservar la meitat de l’all pel final.
- Sofregir l’all i la ceba amb la cansalada a foc baix fins que estigui confitat. Treure totes les fulles sobrants de la carxofa, tallar les puntes i tallar-la a quarts per treure els pistils de dins. Pelar el nap i tallar a daus. Afegir les dues verdures al sofregit.
- Trencar brots petits de la coliflor i el bròquil. Tallar la col a juliana i reservar. Posar a punt de sal i pebre.
- Escalfar el brou en una olla.
- Afegir l’arròs al sofregit, remenar durant un parell de minuts i afegir el brou ben calent.
- Afegir la col, el bròquil i la coliflor.
- Coure durant 15-17 min. A mitja cocció afegir els fesols. Rectificar de sal i pebre.
- En una paella, daurar la resta d’all trinxat amb un raig d’oli. Just comenci a daurar-se, apartar la paella del foc, deixar que es refredi lleugerament i posar una cullerada de pebre vermell. Remenar fins a integrar-ho tot i reservar-ho.
- Deixar reposar l’arròs un parell de minuts i servir en un plat amb un fil d’oli d’all fregit pel damunt i un polsim de julivert picat.
- Treure la polpa de la nyora amb l’ajuda d’una cullera i barrejar-la amb l’allioli. Servir una cullerada per sobre l’arròs.