Coca de recapte amb garrofa
Tipus de plat: PrincipalCuina: MediterràniaDificultat: MitjanaVideo
Ingredients
- Massa
225 g de farina de blat
25 g de farina de garrofa
125 ml d’aigua
5 g de llevat fresc
15 g d’oli d’oliva verge extra
Un polsim de sal
- Escalivats
2 cebes
1 pebrot vermell
1 albergínia
1 tomàquet
2 grans d’all
Olives negres
Orenga
Flocs de sal
Pebre negre
Pebre vermell dolç i picant
Oli d’oliva verge extra
Elaboració
- Escalivat
- Posar les verdures senceres i sense pelar, excepte els alls i una ceba, en una safata de forn untada d’oli.
- Escalivar-les a 180-200 °C durant 30-45 minuts aproximadament. Pelar l’altra ceba crua i tallar-la a juliana. Reservar.
- Escalfar una paella amb un raig d’oli. Picar els alls i fregir a foc suau partint d’oli fred. Afegir el pebre vermell, un polsim d’orenga i sal. Remenar, treure del foc i reservar.
- Massa
- Fer un volcà amb les dues farines tamisades dins d’un bol. Afegir l’aigua i el llevat esmicolat.
- Remenar primer amb una cullera i seguir pastant amb les mans. Afegir la sal i seguir pastant uns minuts més.
- Afegir l’oli i treballar uns 5 minuts més. Si la massa no queda prou elàstica afegir 15 ml més d’aigua.
- Un cop la massa és uniforme; formar una bola i embolicar-la amb un drap humit. Deixar reposar 24 h a la nevera.
- Escalfar el forn a 200 °C
- Un cop fermentada la massa, afegir un polsim de farina a la taula i estirar amb l’ajuda d’un corró i acabar-ho amb les mans per donar-li forma de coca, d’un dit de gruix aproximadament.
- Pelar i esqueixar la verdura escalivada amb les mans. Escórrer amb un colador per treure l’excés d’aigua.
- Preparar una placa de forn amb paper i la coca ja formada. Repartir l’escalivada, la ceba crua i les olives per sobre. Enfornar durant 20 min, aproximadament, a 180 °C
- Al sortir del forn, amaniu-la amb l’oli d’alls, flocs de sal i pebre.